امام علی : مردم خوابند وقتی می میرند بیدار می شوند.
پنجشنبه, ۲۰ تیر ۱۳۹۲، ۰۷:۳۷ ق.ظ
انه ماری اشمیل در سال 1922 در آلمان متولد شد ودر 80 سالگی در آلمان نیز وفات یافت. او از سال 1967 تا 1992 استاد دانشگاه هاروارد بود. مطالعات زیادی در زمینه اسلام، ایران، صوفی ... انجام داد.
روی سنگ قبر این دانشمند آلمانی حدیث امام علی علیه السلام "مردم خوابند وقتی می میرند بیدار می شوند" حک شده است.
توسط: سپیدههانری کربن مطالعات و کتابهای زیادی در زمینه ایران اسلامی و شیعه دارند
انه
ماری اشمیل در سال 1922 در آلمان متولد شد ودر 80 سالگی در آلمان نیز وفات
یافت. او از سال 1967 تا 1992 استاد دانشگاه هاروارد بود. مطالعات زیادی
در زمینه اسلام، ایران، صوفی ... انجام داد.روی سنگ قبر این دانشمند آلمانی حدیث امام علی علیه السلام "مردم خوابند وقتی می میرند بیدار می شوند" حک شده است.توسط: سپیدههانری کربن مطالعات و کتابهای زیادی در زمینه ایران اسلامی و شیعه دارند
توسط: نیکمتأسفانه بسیاری بر این گمان ھستند که دین عبارتست از نماز و روزه و خیرات و حجّ و امثالھم . درحالیکه اینھا فروع دین ھستند. "فرع" به معنای میوه و ثمره و معلول است، که بطور طبیعی از اصل یک واقعه ای رخ می نماید . اصول دین دو جنبه دارد : اصول عملی و اصول اعتقادی!
اصول اعتقادی دین ما ھمانھا ھستند که ھمه می دانیم یعنی توحید و نبوّت و معاد و عدل و امامت . اینھا جنبه ذھنی و احساسی دین است و امری درونی و نامرئی است .
و اما اصول عملی دین ھمانھائی ھستند که اکثر ما از یادشان می بریم و عبادات (نماز ، روزه و ... ) را ھمان اصول عملی دین می پنداریم . در حالیکه عبادات محصول ثانویه عمل به اصول دین ھستند و اموری کاملاً شخصی و معنوی محسوب می شوند .
و امّا اصول عملی دین چیست ؟ صداقت، قناعت، سخاوت ، صبر، عفّت ، ادب ، خویشتن داری ، محبّت ، رزق حلال ، دوری از زنا و ربا و ریا و... ، اینھا ھمان اخلاق فطری بشرند و ارکان ھمه مذاھب حقّه الهی می باشند.
انسان به میزانی که این اصول را در زندگی روزمره به فعل در می آورد به باور قلبی اصول اعتقادی دین می رسد و به تدریج عبادات که میوه ھای وجود یک موٌمن ھستند بصورت نیازی روحانی آشکار میشوند که جملگی قلمرو پرستش پروردگارند . در واقع اصول عملی دین موجب تقرّب انسان به خداوند شده و این تقرّب موجب پرستش می شود و نماز وروزه و انفاق و جھاد و ابلاغ معارف دینی پدید می آیند.
برخی می پندارند که برای دین دار شدن و ایمان آوردن بایستی عبادت کرد و خیرات داد و امثالھم . در حالیکه برای ورود بر دین خدا و قلمرو ایمان الهی بایستی زندگی را بر اساس فطرت و احکام اخلاق اصلاح نمود. بایستی دروغ و ریا و حرص و بخل و تهمت و حرام خواری و روابط نامشروع را از اعمال خود پاک نمود و این ھمان رویکرد به خداوند است . این ھمان ورود به دین و حرکت بسوی اوست .
نویسنده : استاد علی اکبرخانجانی
ادامه مطلب در وبلاگ http://erfan-zendegi.blogfa.com
۹۲/۰۴/۲۰